de "soort van Harry Potter school"

Waarom de "soort van Harry Potterschool"?

In mijn jarenlange ervaring met het werken met kinderen zowel in mijn werk als Senior-Pedagogisch medewerker als wel in mijn Praktijk kwam ik veel kinderen tegen die een behoefe hadden aan en ander soort Onderwijs. En dan niet leren lezen en schrijven,...nee leren over Edelstenen en uitleg over wereldse dingen en de Natuur.

Veel van deze kinderen zijn Hoogsensitief en lopen daardoor tegen dingen aan in hun dagelijks leven. Ze voelen zich vaak onbegrepen, en snappen niet waarom een Volwassene bijvoorbeeld doet alsof het allemaal goed gaat terwijl deze kinderen weten/voelen dat hdit niet het geval is. Hier raken ze van in de war, dit zijn namelijk ambivalente signalen waar ze niets mee kunnen.

Deze kinderen hebben begeleiding nodig de wereld om ze heen te begrijpen en hun plek in te nemen. Dat begint met Gronding en Aura technieken aan te leren. Het is belangrijk ze te leren in het HIER en NU te zijn.


Ontwikkeling.....

De naam van de "soort van Harry Potterschool"komt van Milan(destijds 9 jaar) Hij vroeg zich af waarom er geen "soort van Harry Potterschool" was waar hij dingen kon leren die hem intereseerden!

Toen zijn moeder mij dit vertelde was het voor mij helder: Deze school zou er komen!

Het concept is nog steeds in ontwikkeling, en ik hop dat dit altijd zo zal blijven! Dit komt omdat kinderen zelf thema's aandragen waar ze over willen leren! Het is een laagdrempelige manier van leren waar kinderen (en ouders) serieus worden genomen met hun vragen en ontwikkeling.


Edelstenen, wat zijn dat? En wat doen ze?

Als Kind weet je vaak intuïtief welke steen je nodig hebt en je voelt dat er een Deva leeft in de steen. Deze workshop is zeer geschikt om hiermee bewust in contact te komen. In deze workshop leer je wat Edelstenen zijn en wat ze doen. Je leert ze uitkiezen en hoe je ze moet verzorgen. Ik neem genoeg stenen mee om het verschil te laten zien en voelen. Je krijgt bij deze workshop een basis edelsteen om mee naar huis te nemen. Informatie overdracht aan ouders is inbegrepen.

Doelgroep: voor kinderen vanaf 7 t/m 12 jaar

Gronden en Aura beschermen

In deze workshop leren kinderen hoe ze zichzelf moeten aarden door middel van een aantal grondingsoefeningen. Ze leren er een aantal zodat ze weten/voelen welke het beste bij hun past. Naast de aardingsoefeningen leren ze ook wat een Aura is en hoe ze deze kunnen beschermen tegen ongewenste invloeden van buitenaf. Dit is een laagdrempelige workshop en met de geleerde technieken kunnen ze direct aan de slag.

Informatie overdracht aan ouders is inbegrepen.

Doelgroep: voor kinderen vanaf 7 t/m 12 jaar

Mandala's maken aan de hand van de Chakra's

Mandala maken aan de hand van de Chakra’s. Door middel van basale uitleg wat je Chakra’s zijn en waar ze zitten gaan we op onderzoek uit naar hoe je persoonlijke Chakra eruit ziet. En wat het zegt en nodig heeft. Mede door middel van visualisatie is het mogelijk beeld te vormen. Met verschillende materialen wordt er op papier vormgegeven aan dit Chakra. Kinderen kunnen op deze manier naar binnen keren en rust krijgen in hoofd en lichaam. Informatie overdracht aan ouders is inbegrepen.

Doelgroep: voor kinderen vanaf 7 t/m 12 jaar

Workshop Edelstenen met "de soort van Harry Potterschool"